ICT-oplossingen

ICT-oplossingen

Wil jouw organisatie zich meer kunnen focussen op haar kernactiviteiten en bedrijfsprocessen? Zijn er binnen je organisatie mogelijkheden om de ICT kosten te verlagen? Dient ICT 24/7 bereikbaar en beschikbaar te zijn? Of heb je regelmatig te maken met IT-storingen en wil je de continuïteit vergroten? We zijn in staat om voor alle managed services scenario’s een ICT-oplossing aan te bieden.

ALL-IN Beheer

Door de toenemende complexiteit van IT systemen schiet de controle en het onderhoud van deze systemen vaak tekort en zijn alleen experts in staat het onderhoud hieraan uit te voeren. Venrooij-ICT biedt daarom haar ALL-IN beheerscontracten aan.

Wij verzorgen het volledige beheer van uw IT systemen en bieden een tevens een full service pakket van beheer- en controlemogelijkheden om de kwaliteit van uw IT systemen te garanderen. Het beheercontract omvat zowel de uit te voeren werkzaamheden als het aantal uren en de verantwoordelijkheden.

Beheer op afstand/onsite
Een aantal overeengekomen controles en werkzaamheden wordt op afstand uitgevoerd. Dit werkt zeer snel en efficiënt. Volgens afspraak komen wij bij U op locatie om problemen te verhelpen en om gebruikers te ondersteunen.

Servicedesk ondersteuning
Indien u een probleem heeft, belt u direct met één van onze servicedesk medewerkers. Deze inventariseert het probleem en lost het in de meeste gevallen direct op. Indien het nodig is dat er een engineer op locatie moet komen, zal dit direct worden ingepland.

ICT Beheer

Wil jouw organisatie zich meer kunnen focussen op haar kernactiviteiten en bedrijfsprocessen? Zijn er binnen je organisatie mogelijkheden om de ICT kosten te verlagen? Dient ICT 24×7 bereikbaar en beschikbaar te zijn? Of heb je regelmatig te maken met IT-storingen en wil je de continuïteit vergroten? We zijn in staat om voor alle managed services scenario’s een ontwerp maken, met heldere uitleg van de consequenties van bepaalde keuzes.

Het uitbesteden van IT kan op verschillende manieren. Je kunt je huidige IT-omgeving aan ons uitbesteden. Maar in dat geval maak je geen gebruik van de mogelijkheden om op basis van onze best practices je omgeving te optimaliseren. Nog een stap verder ga je als je niet alleen de IT-ondersteuning van je huidige processen optimaliseert, maar wanneer je samen met Venrooij-ICT kijkt naar mogelijkheden om IT nog beter in te zetten om je bedrijfsdoelstellingen te halen. In dat geval denken wij ook mee over innovatie.

Voor welke variant je ook kiest, jouw organisatie staat altijd centraal. Heb jij een eigen datacenter dat nog niet is afgeschreven, dan bieden we onze dienstverlening bij jou op locatie aan als managed service. En wil je graag je diensten onderbrengen in de cloud, dan zijn daar volop mogelijkheden voor.

En natuurlijk is een combinatie ook mogelijk. Wij kunnen voor alle scenario’s een prijsopgave maken, met heldere uitleg van de consequenties van bepaalde keuzes. Zo kun je een goede afweging maken tussen kosten en flexibiliteit.

Cloud

Door in de cloud te werken beschikt u via het internet over uw data en uw software. We noemen dit ook wel ‘hosted’ werken. Op deze manier kunt u overal bij uw gegevens, of u nu thuis, op kantoor of ergens anders bent. U huurt alle faciliteiten in op basis van uw behoefte. Zo heeft u altijd precies wat u nodig heeft, niet meer en niet minder. Nooit meer een tekort aan schijfruimte, geen verlies bij een computercrash, uw gegevens staan altijd veilig in de cloud. We helpen u graag met remote of hosted werkplekken in de cloud.

Extra beveiliging met een Private Cloud
Werken in de cloud is altijd veilig, maar sommige klanten vragen om extra beveiliging voor hun data. Vanwege wetgeving bijvoorbeeld, of gevoeligheid van gegevens, of een andere reden. Met een Private Cloud beschikt u over een geheel eigen omgeving in de cloud. Daarmee hebben we volledige controle over uw data, veiligheid en de kwaliteit van onze dienst.

Remote of hosted werkplekken 
Remote of hosted werkplekken bieden u de mogelijkheid om te werken waar u maar wilt. Zodra u een internetverbinding heeft kunt u beschikken over uw volledige systeem. Alle data en software draaien extern in de cloud. Op kantoor, thuis of in een internetcafé, u kunt op elke computer werken met uw software en uw gegevens. Met deze oplossing kunnen we zowel de eenmanszaak als de middelgrote MKB bedrijven ondersteunen.

VoIP / internetverbindingen

Met VoIP belt u via het IP-protocol van uw internetverbinding. Uw stem gaat dan via het digitale kanaal: Voice over IP. Deze manier van telefoneren is uiterst flexibel en minstens zo betrouwbaar als de ‘oude’ manier van telefoneren. Telefoneren via een datalijn, in plaats van een telefoonlijn, heeft meer van deze voordelen. Wij bieden VoIP aan in samenwerking met onze vaste partners.

Voordelen van VoIP
Door het gebruik van een digitale – hosted – telefooncentrale hoeft u niet meer te investeren in een vaste telefooncentrale. U betaalt per aangesloten toestel. Met VoIP heeft u wel gewoon alle functies van een grote centrale ter beschikking, zoals een keuzemenu, gespreksopname en wachtrijen. Daarnaast biedt het tal van andere voordelen die we u graag toelichten. En een digitale telefooncentrale is makkelijk schaalbaar. Uw telefonie groeit zo makkelijk mee met uw bedrijf.

Betrouwbaar
VoIP is niet alleen makkelijk, het is ook zeer betrouwbaar en stabiel. De beschikbaarheid van onze VoIP verbinding heeft gegarandeerd 99,6% uptime.

Internetverbindingen

Naast VoIP levert Venrooij-ict ook internetverbindingen. Van glasvezel tot snelle VDSL verbindingen. We verzorgen de aanvraag tot aan de aansluiting op Uw netwerk. Na de postcodecheck maken we een aanbieding op maat. 

Beveiliging

ICT-beveiliging wordt steeds belangrijker. De inzet van de juiste technologie en het bewust maken van personeel bepaalt het succes van uw ICT-beveiliging. Bepaal samen met Venrooij-ict de beveiligingsstrategie van uw bedrijf.

Techniek als onderdeel van uw ICT-beveiliging
Door systemen en apparatuur te misbruiken kunnen criminelen uw data stelen. Funest voor het imago van uw organisatie en vaak met financiële gevolgen. Venrooij-ict bepaalt samen met u de technieken die bescherming bieden tegen virussen, malware, ransomware, cryptoware en hackers. Wij bieden u 24/7 monitoring waarmee u alle mogelijke bedreigingen direct signaleert.

Organisatie en beleid
In uw informatiebeveiligingsbeleid beschrijft u de spelregels en procedures. Zo bent u voorbereid op de nieuwe Europese wetgevingen Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die vanaf 25 mei 2018 geldt. Organisaties zijn dan verplicht om verantwoording af te leggen over het gebruik van persoonsgegevens.