Twee factor authenticatie

Twee factor authenticatie

Wat is Multi-Factor Authenticatie?

Multi-Factor Authenticatie (MFA) voegt een extra beveiliging laag toe, dat is dus meer dan alleen aanmelden met gebruikersnaam en het wachtwoord (Single-Factor Authenticatie, SFA).

SFA voldoet niet aan vereisten voor een gedegen veiligheidsbeleid. Ook dat kan men in de rechtbank eenvoudig bevestigen.

Daarom zetten we dus in op Multi-Factor Authenticatie of MFA. Hier voegen we een extra authenticatiemiddel toe dat zich losmaakt van het mentale. Bij Multi-Factor Authenticatie zet men in theorie dan ook in op drie bewijzen die jouw identiteit moeten bevestigen, namelijk:

  • Een bewijs van kennis (bv. een wachtwoord);
  • Een persoonsgebonden bewijs (bv. een vingerafdruk of een irisscan);
  • Een bewijs van bezit (bv. een smartphone of een tokengenerator).

Omdat Multi-Factor Authenticatie eist dat je minimaal via 2 methoden jouw identiteit kan bevestigen, wordt het persoonsgebonden bewijs steeds vaker achterwege gelaten. Meestal vereist men dan ook enkel een kennisbron en een bewijs van bezit, waardoor het in de praktijk vaak als synoniem van Two-factor Authenticatie wordt gebruikt. Onthoud vooral dat Two-Factor Authenticatie altijd een vorm van MFA is, maar dat dit omgekeerd niet automatisch het geval hoeft te zijn.

TIP

 

Office 365 Exchange Online biedt de mogelijkheid om MFA te activeren, dit is onderdeel van het abonnement.

De 1e stap kan dus gezet worden door MFA te activeren voor Outlook Web App. In een paar stappen kan dit op ’n smartphone worden geactiveerd.

 

Vraag ons naar de mogelijkheden, U dient toestemming te geven om deze functie te activeren!

We helpen bedrijven groeien met veilig internet!

Venrooij-ICT is de specialist voor bedrijven met meer dan 4 werkplekken. Wij bieden een uitgebreid scala van ICT oplossingen  voor mkb ondernemingen of instellingen. Naar aanleiding van uw wensen en bedrijfsprocessen krijgt u een passende oplossing; variërend van een “traditionele” ICT-omgeving op locatie tot een gevirtualiseerde serveroplossing in de cloud of een mengvorm (hybride) van deze twee.

We richten uw ICT- en VoIP omgeving zo in dat het perfect past bij uw bedrijf en verzorgen de implementatie en het beheer. Dit scheelt u een hoop zorgen en gedoe.

Net als een auto, heeft ook uw ICT-omgeving onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren. Een eigen IT-afdeling of specialist brengt vaak hoge kosten met zich mee. Door het uitbesteden van uw systeembeheer kunt u kosten besparen en brengt u meer continuïteit in uw onderneming.

Veel klanten hebben de bewaking en het beheer van hun ICT-omgeving bij ons neergelegd. Wij controleren hun systemen dagelijks proactief op tal van punten als schijfruimte, performance, antivirus, verbindingen, back-ups, beveiliging, etc. Hiermee nemen wij hen zorgen uit handen en voorkomen we storingen.